Need Bees Removed?
International
Beekeeping Forums
December 20, 2014, 10:44:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Beemaster's official FACEBOOK page
 
   Home   Help Search Calendar bee removal Login Register Chat  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: brood box advice please  (Read 770 times)
tina
House Bee
**
Offline Offline

Posts: 85

Location: Rita Is QLD


« on: May 04, 2011, 09:48:59 PM »

i have a 2 deep lang with QE inbetween boxes  the hive body is oldish and i have moved the top super frames into a new box and put it on top of the old brood box   the brood box has only 9 frames and looks messy and i want to move the frames into a new box but don't want to disrupt everything    could i just remove the QE and let them move up into the top box?  how long would this take?
we're not worried about getting honey for a while just want bees in new boxes so hopefully less cracks for SHB
Logged
iddee
Galactic Bee
******
Online Online

Gender: Male
Posts: 6296

Location: Randleman, NC


« Reply #1 on: May 04, 2011, 10:34:23 PM »

It would be best to go ahead and complete the job now. One major disruption is better than 2 or 3minor ones.
Logged

"Listen to the mustn'ts, child. Listen to the don'ts. Listen to the shouldn'ts, the impossibles, the won'ts. Listen to the never haves, then listen close to me . . . Anything can happen, child. Anything can be"

*Shel Silverstein*
tina
House Bee
**
Offline Offline

Posts: 85

Location: Rita Is QLD


« Reply #2 on: May 04, 2011, 10:46:18 PM »

i changed the honey super frames a week ago   i thought it was better to let them get used to one new box at a time   i didn't want them absconding   
Logged
OzBuzz
Queen Bee
****
Offline Offline

Posts: 1011

Location: Melbourne, Australia


« Reply #3 on: May 05, 2011, 01:07:42 AM »

Yeah, i'd do the change now - won't take long at all and if you're just moving frames from one box to another and then putting it back in its original location it shouldn't create too many hassles..
Logged
tina
House Bee
**
Offline Offline

Posts: 85

Location: Rita Is QLD


« Reply #4 on: May 06, 2011, 12:37:04 AM »

all done   AOK     thanks for replies
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Beemaster's Beekeeping Ring
Previous | Home | Join | Random | Next
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines | Sitemap Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.349 seconds with 22 queries.

Google visited last this page December 01, 2014, 07:16:45 AM